onsdag 22 augusti 2012

Allt annat än mycket


Halloj på er! Hur ligger det till med eran bärskörd? Vi har inte haft någon vidare lycka  med bären denna sommar... väldigt få var de körsbär som mognade i vårt numera stora träd, äpplena går att räkna på i medeltal tre eller fyra per familjemedlem i hushållet. Två av fyra äppelträd ger inte en enda frukt ;O(  Däremot kommer plommonträdet att ge riklig skörd om frukterna bara hinner mogna innan vintern! I våras dog vårt andra plommonträd ut, knall och fall, fattar inte hur det gick till (?)... det var flera år gammalt och gav skörd förra sommaren. Nu har det skjutit upp nya skott från roten så ännu finns det hopp att det blir ett livskraftigt träd någongång i framtiden!



Skörden på röda och svarta vinbär är normal. Krusbärsbusken är ännu så minimalt liten att den inte är att räkna med... 

Ha det gott !

4 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

här är det samma som du med äpplen ,svarta vinbären är små pga av torkan likaså krusbären vi har fyra buskar men kanske två liter bär sammanlagt på dom inga körsbär på villan åt fåglarna upp dom här hemma har dom kalasat på alla vinbär .så det är att hoppas på lingonen nu ,kram nette

Vform sa...

Har tittat på våra båda grannars äppelträd ... vilken skörd!
De har t.o.m. plankor som stöd under de tunga grenarna!
Kan det vara olika på sorterna !?
Hoppas du får tillräckligt i skafferiet ändå :O)
Ha det bra!

Sanna - My Blueberry House sa...

Hejsan!

Åh har du fått dottern att ställa upp på fotografering. Vad fina bilder!

Körsbärsträdet gav ingenting i år. Förra året dignade det av röda rubiner, så det räckte gott och väl till både oss och fåglarna. Vi har två äppelträd men de ger minimal skörd och förresten är de inget goda ändå, så det kvittar! Hihi.

Men så synd på ert plommonträd. Hoppas det repar sig. Tur det blir frukt på det andra så ni får njuta av det så länge. Vad brukar du göra av plommon? Några recepttips?

Har fått dille på turkost nu och har färg över... det blir nog fler objekt i den kulören, fniss.

Ha det fint!
Kram Sanna

Gröna Anemone sa...

Hej! Jag brukar ibland vara in i din blogg och titta på dina pärlor till foton. Så ljuvliga bilder du har!
Vi får inte heller någon körsbärsskörd detta år och likadant är det med äppelskörden, inte stor den heller. Men allting annat kommer i överflöd. Just nu kokar jag skogshallon- och svartvinbär i saftmajan...
Tack för en trevlig blogg och ha det så gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...