söndag 12 augusti 2012

Sprängfyllt av vackra vyer


Färjan tog oss till den sydligaste av alla öar i Ålands skärgård, Kökar. 
Naturen påminnde alltifrån Sveriges västkust till Kroatiens karga bergslandskap. Istället för vin -och olivodlingar hittade vi äppelodlingar i långa, täta rader... Hänförande vackert!

Svalor fanns det gott om överallt.
Här fanns kohagar och fårhagar... ja, allt som hör sommaren till... för att inte glömma syrsornas öronbedövande spelning längs dikesrenarna (!)

Tänk, att ett båtvrak som har sett sina bästa dagar för evigheter sedan kan vara så vackert! Något som jag fotade från olika håll. Storbjörn var namnet på det förresten ;O)


Utsikten från vår stuga där vi övernattade... Ett speciellt varmt tack till Anna på Havspaviljongen som ordnade stugan till oss även om säsongen var förbi!

Vi bilade runt ön kors och tvärs, vilket betydde i stort sett varje liten väg som vi kunde finna. Vi träffade de mest fantastiska, vänliga människor man kan tänka sig på ön och vi kände oss så välkomna att det var svårt att ta farväl och lämna ön. Men minnet kommer för alltid att finnas kvar! Ett måste som alla rekommenderade var besöket på Peders Aplagård och här inhandlade vi olika produkter gjorda på äppel i boden som fanns i den gamla ladan. Vi njöt av en god lunch där och smakade för första gången på äkta åländsk pannkaka. Mums! 

6 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Tycker att jag känner igen mej.. Båten har legat där länge och utsikten från havspaviljongen..
Ja förstår att ni blev trollbundna av naturen där.. Du kan förstå att jag hade svårt att känna att jag var ute i skärgården då jag hade Kökar inför mina ögon... Våran holme har lite Kökar-kobbar när man ser österut och sedan kan man se ett båthus, det var sådant som gjorde att jag kände att här känns det rätt...
Tack för dina fina bilder, får riktigt Kökar längtan !
Kraam
Sanne

Bea sa...

Vackert och stämningsfullt från din skärgårdstripp.
Fin bild på båtvraket, den undre är likt en akvarell :)
Ha en fin vecka /bea

Bittan sa...

Me like :-) Upplevelse med stort U !
Kram Bittan

Nette Cecilia sa...

Underbart ställe det där ,fina bilder ,den gamla båten är som en akvarell.kram Nette

STENLYCKA sa...

Så vackra semesterminnen som du fångat med din kamera på ett underbart sätt!
Svalorna är så gulliga där de sitter på rad. Kom på när jag såg bilden att jag har nog inte sett en enda Svala denna sommar.
Önskar dig allt gott!
Kram Raina

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Så vackert! Det är så rofyllt att komma ut till kusten och sjölivet. Bilsemester är faktiskt inte så dumt. Saknar våra turer till Danmark vi gjorde när barnen var yngre. Gillar "ditt" båtvrak, väldigt vackra färger och så blev jag lite fnissig när jag fick syn på ko-mamman ute i hagen. Vilken min du fångade där hihi!

Ha en fortsatt fin semester!
Kram Sanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...