fredag 17 augusti 2012

Bland skrot och fynd

Idag blev det en heldag för mig på den gigantiska skrot- och loppismarknaden i Juthbacka i strålande solsken. Jag tänkte som så att NU ska jag vara ute i tid och startade iväg redan på förmiddagen ... MEN jag fick lov att parkera bilen jättelångt från marknaden och hur mycket folk var inte redan där OCH gjorde affärer?!  Det tog ca 5-6 timmar att gå genom hela området och då fattades en del försäljare som kom senare på kvällen. Jag höll ändå god fart och sållade borden som hastigast... Skrot och bildelar hade jag inget intresse för ;O) Några små fynd blev det trots allt, skyller på det vackra och heta vädret att orken tröt redan i ett tidigt skede! Och några tunga föremål kunde jag inte ens tänka tanken på...


Några nya ägg till min samling gjorde jag INTE  ;O(  Jag visar däremot äggsamlingen som fanns utställd på Eckerös post-och tullhus gjorda av en konstnär/ keramiker Peter Winqvist som har designat produkter för både Arabia och Pentik. Jag älskar verkligen ägg i olika kulörer! Är inte detta en väldigt imponerande samling? För övrigt en intressant utställning med många kända föremål!


Keramik gjord av Peter Winqvist

Marknaden i Juthbacka pågår som bäst fram till imorgon kl 16 så ännu hinner hugade ta del av den... Om jag bara bodde liiite närmare skulle jag nog tillbringa dygnets alla timmar på plats kan jag lova (fniss) Där är en alldeles särskild stämning med massor av bekanta säljare från hemtrakterna.  En annan gång tar jag och visar fynden som jag gjorde... Nu ska jag däremot ta kväll och krypa in i mysdressen och koppla av med familjen. Det går en fars på TV, kanske den är lagom rolig?

Ha en fin helg alla!

7 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
Ja verkligen - en gigantisk skrotmarknad. Nu har vi varit där många ggr förr och även så blev det detta gång, men av ngn anledning fick jag känslan av - att nu får det bli den sista ;)
men vem vet är man där igen nästa år!
Trevligt i bild!
Ha en fin helg!/ Bea

Bea sa...

oooops...ett skrivfel! ....även så blev det denna gång,
/ Bea

Anonym sa...

Ja, det finns så mycket vackert skapad av mänsklig hand! Ha det gott även nu när sommaren börjar övergå till höst

Anonym sa...

Var lite för snabb med tangenterna fick inte med "underskriften"
Faster B

nattugglan sa...

Vi besökte ju oxå marknaden..men jag tycktye att priserna hade farit i höjden.. allt va d jag skulle ha velat ha va mycket över 50 euro...lite mera som ett antikvarat..inte ett loppis..Men det är väl kul iallafall,, fast igår önskade jag att vi hade åkt på kvällen..men vi va där redan kl 11..o solen va ju för varm.. puh.. Va skönt ni verkar ha haft den på Ålands resan.. Åland är ju nog nå skillt tycker jag..mycket fint där.Ha en bra helg.

Livet på Vestergård sa...

Jag var också där, men några stora fynd blev det inte. Roligt ändå att vandra i vimlet :)
Kram Kicki

Nette Cecilia sa...

Tyvärr har jag just läst din kommentar .Vi hade en lång dag igår kom hem kl23 .Fredag tittade vi på farsen i tv när vi kom hit så jag har inte suttit framför datorn förrän nu .Varmt var det i går gjorde ganska många fynd som jag inte visste jag behövde .Vi besökte våra vänner i jeppis efter marknade ,kram nette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...