lördag 25 december 2010

Denna magiska afton...


Precis som tidigare år kom han... TOMTEN ... med en massa paket. Och varje år är det samma sak med vår annars så fromma hund men se... du med tomten är hon inte. Hon förstår inte varför en vitskäggig rödklädd typ kommer in med kassar sprängfyllda med prasslande paket. Det blir en del morr och tandvisningar innan typen äntligen försvinner från reviret... ;O) Fast i år tog hon mod till sig iaf och gav tomten en kram och som belöning fick hon ett paket som hon stolt bar i munnen en god stund tills pappret åkte av...

Vi hade julmiddag hemma med åtta personer runt matbordet. Maten var traditionellt julbord med ugnsvarm griljerad skinka, fiskrätter, lådor och sallader. Mätt blev man verkligen och till efterrätt blev det ännu risgrynsgröt med plommonsoppa. Tomten kom på besök efter middagen och sedan gick kvällen åt till att öppna julklappar, umgås och dricka kaffe och äta läckerheter.

Idag har vi njutit av lugnet hemma. Juldagen är alltid så fridfull och skön... Jag brukar vakna tidigt på juldagsmorgonen och smyga mig upp för att tända ljusen i granen och fönstren och bara sitta och titta på alla julljus medan det ännu är mörkt och stilla i huset. På eftermiddagen var mina föräldrar hit på julmiddag och ikväll blir det mysig hemmakväll med familjen med ostbricka och film-tajm... ;O)

Ha en god fortsättning på julfirandet!

4 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Vi ser inte så mycket av vår hund idag ,det var säkert ansträngande i går,ha en god fortsättning på julen, Nette

Jessica sa...

;) Gott med ätbara paket tycker Majsan också! :) Ha det fortsatt gott!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Är man en liten vovve är det nog lite läskigt med tomten. Hör att vi firat lika, fast vi hade ingen sån fin tomte. Igår hade vi slappedag, idag blir det stort julkalas hos svärmor.
God fortsättning på julen
Varm kram
AnnaMaria

Sanna - My Blueberry House sa...

God fortsättning på julen Gugi! Vi har haft en lugn skön julafton liknande er. Juldagen skulle vi fira hos min syster, men det fick bli en kortversion. Hon blev inlagd på sjukhus på grund av att hon själv och bebisen i magen behöver extra omvårdnad så här i slutet av graviditeten. Hon fick permis i några timmar i alla fall för att åka hem och fira med oss. Så tråkigt, men det är ju viktigast att de mår bra. Annandagen är en ren slappardag. Går i pyjamasen och gör så lite som möjligt hehe ;)

Kram Sanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...