måndag 6 december 2010

En vals under kristallkronorna


...skulle inte vara så dumt på slottet en sådan här kväll då självständighetsbalen hålls i huvudstaden. Det är få förunnat med inbjudan så det lär nog stanna vid en dröm...

Natten till lördagen svävade jag någonstans mellan dröm och verklighet  i planeringen av en ljuskrona till glasverandan. På fredagkväll besökte jag en av stadens inredningsbutiker och hur det nu var så måste ljuskronan där ha lämnat spår någonstans i bakhuvudet. Precis som för Ingela blev det att knåpa ihop en egen modell... Medan drömmen ännu var i färskt minne styrde jag till stan i lördags och inhandlade allt som behövdes för skapandet ;O)

Det var gårdagens projekt efter att först ha tagit en runda via butiken igen för att kolla in hur den egentligen såg ut. Jag såg inte ens så noga på den vid första anblicken.

När jag gjorde egen modell kunde jag själv bestämma storleken på den och vilka dekorationer den skulle ha. Från Pentik hittade jag juldekorationen. Nytt för i år är glasfåglarna i silver och kulorna är bara för stiliga med kristallen som hänger undertill. 


Kronan fick mycket gott betyg av både min man och dotter och jag är mer än nöjd ;O)

Nu blir det att bänka sig i TV-soffan och kolla in årets bal på slottet! Undrar just vem som bär den mest  originella och vackraste klänningen/skapelsen i år... ;O)
 Ha det gott i stugorna!

14 kommentarer:

catarinah sa...

Såååå fiiin!!!! Vad DUKTIG du är! Nu ska man bara försöka göra en själv också.....:)

Så Vitt Jag Vet sa...

Vau va fin den blev. Du hann före ,har under projekt en liknande ljuskrona. Såg i en inredningsaffär en liknande och tänkte att den kan jag fixa själv. Men din ljuskrona blev nog så stämningsfull...
Stor kraam !
Sanne

Livet på Vestergård sa...

Så fin krona du tillverkat!
Det är ganska skönt att få njuta av balen från soffan också :)
Kram Kicki

C. Tvillingmamma sa...

Attans va snabb du är då! Jag har ju knappt hunnit göra klart mina saker jag ska hänga juh! Tänkte mig oxå någon rom av krona,nu fick jag eld i baken minsann :D Tack och kram

Jessica sa...

Ja, den blev tjusig! Å det är så fint med islyktor också som i förra inlägget. Hoppas du har det gott på balen ;)

lyckobo sa...

Wau, vill haaa!!! Vill du göra en till mig också ;) ? Dendär slår nog kristallkronorna på slottet!

Bittan sa...

Du får väl bjuda upp gubben till en vals under din nya fina krona istället :-) Jag gjorde en liknande förra julen som jag glömt att plocka fram i år.Bra att du påminner.
Ha en vad säger man ..... trevlig , glad, god ? självständighetsdag.

Kram Bittan

Sanna - My Blueberry House sa...

Åh så vacker! Du kanske ska öppna en liten Etsy-shop här... ;) Den är jättefin, bra jobbat Gugi! Har inte sett någon alls innan så din krona blir "mitt orginal". Visste inte att ni hade såna festligheter på er självständighetsdag. Låter trevligt. Hoppas ni haft en skön långhelg.

Kram Sanna

alegni sa...

ÅHHHHH! den är SJUKT vacker!! de där kulorna är to die for!
önskar jag hade plats för en krona ovanför matbordet, men icke...

En vacker vardag sa...

Vad duktiga ni är Ingela och du som gör era egna kronor! Den är jättevacker och passar ju perfekt där ovanför matbordet.

Ha en fin fortsättning på veckan!

Lyckoslanten sa...

Säger bara oj, oj så vacker den kronan blev! Du tycks ha en perfekt plats för den också! Men det bästa betyget är väl att familjen blir imponerad! Ha en skön kväll! ♥

Louise sa...

BEAUTIFUL!!!!!

Ann-Mari sa...

Underbart vacker krona! Fint med silverkulor och fåglar.
ha en fin kväll
Ann-Mari

Jen sa...

Vad duktig och pysslig du är. Hur gör du denna vackra krona?, vad är tillbehören?, vill också göra en.

Önskar dig en mysig onsdag Kram Jen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...