torsdag 2 december 2010

Kalenderdags


Hej på er alla! Så är det dags för årets julkalendrar. Det finns många varianter, populärast är väl chokladkalendern antar jag ;O) Hemma hos oss har det varit tradition att paketkalendern ska hänga på väggen sprängfylld med paket.

 Den broderade jag för snart tio år sedan med motiv hämtade från Jenny Nyströms julkort.

Julkyrkan har kommit fram ur gömmorna också. Den hade från början rött tak och var rätt sliten . Min svärmor var på väg att slänga den i soporna när jag räddade den före förra julen. Jag spraymålade hela kyrkan vit och limmade litet snöglitter på taket istället.

Bilden är tagen från farstun. En ljusstake lyser upp i fönstret och några lyktor från Pentik tänds när mörkret faller på.

Dörren till farstun brukar jag pryda med denna blomkrans till jul.

Igår kväll var vi på femmornas lillajulkonsert på skolan. Den ordnades speciellt för vi föräldrar  som har barn i femman eftersom vi kommer att ha händerna fulla med arrangemang och kaffekokning på den kommande julfesten i skolan. Då hinner vi inte kolla in barnens program. Men det var en mycket fin och stämningsfull konsert barnen bjöd på igår ;O)

Ha en toppenfin dag!

8 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så mysigt och gå på en sån lilljul-konsert och lyssna på barnen. Och så fint du broderat, en fin tradition och fylla den med småpaket varje år. Jättefin kyrka, vilken tur att du tog hand om den.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Bittan sa...

Vilken fin kalender. Kul att ha något sådant att plocka fram varje år men vilket jobb att brodera den !!! Kan gissa att det bara är en glimt av den du visar.
Min gamla kyrka har också åkt fram, den fick jag av min farfars snickare när jag var liten . han gjorde den som en kopia av en kyrka på landet inte långt därifrån vi bor .När jag var liten bodde vi mitt i stan så det är lite kul att jag till slut hamnade i närheten av den.
Ha det så bra.
Kram Bittan

Lyckoslanten sa...

Ser att du kommer att klara julförberedelserna galant! Vi äger en vit julkyrka någonstans, men var den finns på vinden är en gåta. Vilken fin idé med konsert nu om ni missar på julfesten. Ha det fint! ♥

Nette Cecilia sa...

Så vackert du gjort det ,trevligt med konserten kram Nette

Vform sa...

Åh, så jättefint du pyntat :)
Dörrdekorationen och den vita kyrkan var bara för härliga!
Mysigt att få en egen konsert!

Ha ett fint veckoslut!

Jessica sa...

Jag röstar för chokladkalendrar ;) Fast måste erkänna att jag inte har någon IRL, bara min bloggkalender. Men jag äter nu så mycket choklad att jag har kalender året om :))

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Tack för boksidetipset, jättebra! Hoppas du blir nöjd med din bok. Vilket fint broderiarbete du gjort. När barnen var små hade vi också paketkalender för varje dag. Nu tycker jag det är svårt att hitta på något som passar i de små paketen. Jag har istället bytt till adventspresenter som de får varje söndag. Huvudbry´t är nu minimerat till åtta paket istället för fyrtioåtta... ;)

Ha en skön fredag!
Kram Sanna

STENLYCKA sa...

Hejsan Vännen!
Tittar bara in på din underbara blogg som snabbas och önskar dig en fin andra advent!
Kram Raina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...