onsdag 15 december 2010

Pepparkaksbak och julfest


Årets pepparkaksbak har gått av stapeln hemma hos oss igår kväll. Det blev några hjärtan  men de flesta var kissemissar med stora färggranna ögon ;O)
Ändå så gott med hemlagade pepparkakor... och doften i köket är oslagbar! Vi gjorde ett litet pepparkakshus också men det får ni se en annan gång...

Nu har jag bråttom för ikväll blir det skolans julfest och vi måste vara på plats tidigt och hjälpa till  med saker och ting. Dotterns klass samlar in pengar till lägerskola och det betyder att det ska ordnas med kaffeservering och lotteriförsäljning i pausen.

Idag har jag gjort två satser med jultårtor till kaffeserveringen. De är gjorda av  bladdeg och en klick plommonsylt. Mmmm...mums...

Ha en fin kväll!

10 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Hos mig är jultårtor det bästa med julen ,strax dom kommer ur ugnen mums,ha det så bra på festen ,Nette

Sanna - My Blueberry House sa...

Hejsan Gugi,

Så söta! Jag har provat en gång att göra egen pepparkaksdeg och... det slutade i katastrof. Så numera köper jag färdig, även om det bär mig emot litegrann. Jultårtor var nåt nytt. Jag tycker jag känner igen dessa med ett annat namn - ros..rosetter eller liknande men det kan ju vara nåt helt annat jag tänker på. Hur som helst ser dina jultårtor väldigt goda ut!

Ha så trevligt ikväll!

Kram Sanna

Livet på Vestergård sa...

Jultårtor hör absolut till när det är jul!
Fina pepparkakskissemissor :)
Ha en fin julfest!
Kram Kicki

Käranån sa...

Åååh, dina pepparkakskissemissar är helt underbara!!! Jag har gett upp med mitt pepparkaksbak för om jag slänger en kaka i väggen så går väggen sönder...jag överlåter baket åt dom som kan och köper;)

Lyckoslanten sa...

Vilka söta pepparkakskattor! jag har blivit galen i smördeg och bakade här om kvällen croissants och klämde ner smördeg i rosenformar. Får satsa på jultårtor nästa gång. Så snälla mot min mage! ;o) Hoppas julfesten blev fin! Vi har vår på måndag! ♥

lyckobo sa...

Sötare pepparkakor får man nog leta efter, härliga!!!Vi ska baka nästa helg, tror det blir mumin och stora gubbar med en form från Pentik, ändå långtifrån så fina som ni gjort!!
Jultårtorna ser också smaskens ut, nam...

Vform sa...

Oj, mums ... ser sååå gott ut!
Väntar med spänning på pepparkakshuset ...
Får se hur det blir med mina pepparkakor ...
tur att dom finns att köpas!
Jättefint sovrum och kuddar!

Hoppas ni hade en fin fest!

Min plats i solen sa...

Så fina de blev! :) Här har det också bakats pepparkakor ikväll och det doftar fortfarande helt underbart i hela huset. Mmm..så gott! :)

Kram på dig

Annelis hantverk sa...

Så mycket gott som blivit bakat här!
Pepperkakorna ser så trevliga ut!
Ha det bra!

alegni sa...

mums och mumus! pepparkakorna hoppade jag över i år, men fick några av min moster idag. jultårtor ska vi däremot nog unna oss :)
tack för tipset om ljuskopparna - det hade jag nog inte tänkt på själv!
kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...