tisdag 30 november 2010

Matmuffinsar till fåglarna


Kölden fortsätter... Idag har det varit en av vinterns finaste dag om man räknar bort  hur kallt det var. Träden har varit pudrade med ett tjockt lager med snö och alldeles vindstilla. Klaraste himmel man kan tänka sig och solen har lyst flera timmar mitt på dagen. Urvackert!

I den här kölden måste man tänka på småfåglarna också. Jag smälte kokosfett och  satte nötter med. Sedan fick det stelna i mina muffinsformar av rosmodell. 

Jag lade i ett snöre också innan de stelnade helt och hållet för att de skulle gå att hänga upp i träden.

På vår gård finns en björn gjord av en man från min hemby. Med hjälp av motorsågen täljer han olika djur och saker. Mycket skickligt! Vår björn flyttade till oss en morsdag för ett par år sedan. Veckan därpå råkade en björn förirra sig in i vår stad och det blev jättehallå tidigt en morgon... Den sköts dessvärre till döds pga faran för barn och vuxna.

Björnen har fått en viktig uppgift i vinter. Han får vackert hålla kvisten med rosmuffinsarna till fåglarna... om de nu vågar komma fram vill säga (fniss)
Sköt om er! 

10 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Skriver bara snabbt:
Tack för ett trevligt besök här i bloggen!! :)
Jättemysiga bilder.

Livet på Vestergård sa...

Det har verkligen varit fint ute i dag.Jag tänkte att jag borde gå ut med kameran innan jag åkte till jobbet, men det var såå kallt.
Nu får fåglarna njuta av både god och vacker mat hos er!
För några veckor sen var jag på "studiebesök" med barnen på jobbet till mannen som gjort din björn. Där fanns verkligen mycket att se på.
Kram Kicki

Lyckoslanten sa...

Men så fint det blev att göra fågelmat med de där formarna! Jag har likadana och skulle knappast ha kommit på den idén. Idag kommer vi att gå förbi "björntäljarens"hus när vi går till biblioteket. Nu har han en väldigt vacker räv också bland allt det andra! Ha en fin dag! ♥

C. Tvillingmamma sa...

Så fina tankar,och så vacker mat! vilken fröjd i kylan

Annelis hantverk sa...

Han ser stor och stark ut, så han håller säkert stadigt i dom läckra rosorna!
Ha en bra dag!

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Så smart och snyggt också! Hoppas de vågar fram. För en sekund trodde jag det var en riktig björn du fångat på bild haha! Vi hade fjorton minus igår och jag tycker det räcker.. Men visst är det vackert ute.

Din hylla blev så fin! Jag dreglar... ;)

Min saffransdeg är egentligen en vanlig bulldeg. Men jag lägger till en burk kesella. Saffranet häller jag i mjölken och värmer upp tillsammans. Smöret låter jag bli rumsvarmt och sedan klickar jag i det i degspadet. För att inte få torra bullar så låter jag degen vara kladdig på ytan. Absolut inte för mycket mjöl.

Glad december!
Kram Sanna

Nette Cecilia sa...

Så vacker fågelmat,våra fåglar får nog bara köpebollar.Kram Nette

Louise sa...

VACKRA muffinsar! Undrar om fåglarna "nämns" sätta näbben i dem? :)

Åsa sa...

Vilket fint tips! tackar för det. Har denna form men inte använt den än. Verkligen bra till fåglarna.

Kram Åsa

Elsa och Helena sa...

Nu blir småfåglarna glada! Björnen fick en riktigt viktig uppgift också:)

KRAM Helena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...