torsdag 4 november 2010

En intensiv dag


Hej alla underbara! Här kommer fler bilder från resan. Hoppas det är ok för er för jag tycker att foton är det bästa reseminnet man kan ha! Jag har alltid därför fotat massor på mina resor... ;O) Andra dagen blev det tidig väckning kl 4 på morgonen och bussfärden startade via Sahara-öknen till Luxor med dess sevärdheter. Den vidsträckta öknen låg inte långt från hotellområdet men det var strängt förbjudet för en turist att bege sig dit på egen hand. Risken att träffa på kobror, skorpioner och minor som flyttar sig med sandstormarna var för höga.

Det blev en morgonkaffe vid ett beduinläger. Där såg vi vår första kamel i raden av många.

Rutten längs en bevattningskanal från Nilen bjöd på många upplevelser. I dessa jordbrukstrakter hade världen stannat. Bönderna brukade jorden på exakt samma sätt som deras förfäder har gjort i många tusen år. Massor med åsnor längs vägar och åkrar, mera sällan syntes bilar för att inte tala om traktorer.

Vårt första mål för dagen var Karnak-templet. Mäktigt och stort område att besöka i ökenhettan. Det tog verkligen på krafterna och vätskebristen gjorde sig påmind. Inte en vindpust på detta ställe och termometern kröp över 50 grader enligt en egyptier.

Templet var imponerande med sina hieroglyfer på väggar och tak. Vilket otroligt arbete!

Efter en lunch från stående bord bar det av med båt över Nilen. En otrolig upplevelse som jag kommer att minnas länge!

Konungarnas dal var nästa mål på dagens schema. Tyvärr var det helt förbjudet att ta med sig kameran in på området så den fick vackert stanna i bussen så länge. Vi åkte minitåg i dalen fram till faraonernas gravar där vi besökte flera av dem. Obeskrivlig känsla att ta steget ned i en grav med fina utsmyckningar och färger på väggarna. Tänk, att färgerna har hållits i tusentals år! Det måste ha varit en upplevelse för arkeologerna som bröt sigillet till gravarna för att vara de första som någonsin steg in genom porten.

Vi besökte en alabasterfabrik på vägen. Därifrån köpte jag ett par stenägg i fina färger.

Till sist besökte vi ännu ett tempel Al-Deir Al-Bahari som var inbyggt i en klippa. Vi hann ännu med en rundtur i staden Luxor innan vi styrde mot hotellet och Hurghada. Vi nådde hotellet kl 22 så det hade varit en mycket intensiv och händelserik dag.

Varje kväll ordnades olika shower bredvid poolkanten på hotellområdet. Showen med fakiren och eldslukaren från Milano, Italien var förstklassig underhållning. Under en timme underhöll han publiken med sina tricks och elduppvisningar.

Det är flera av er som har haft problem att kommentera inne hos mig. Men vad jag vet har jag inte gjort något speciellt och på min dator ser kommentarsfältet helt normalt ut. Så kanske det är ett övergående problem? Hoppas!!

Ha en fin kväll!

18 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hejsan
I dina två inlägg före detta såg jag inget kommentarsfält, så jag skrev i ett äldre inlägg. Men nu har det kommit tillbaka, så konstigt. Vilken resa ni har gjort, så roligt och se alla dina bilder. Tänk och åka båt på Nilen, men vilken värme ni hade.
Ha en bra helg vännen
Kramar
AnnaMaria

Bittan sa...

Vilka fina bilder. Håller helt med att man kan inte ta nog många på resande fot.
Vi fick avboka en inplanerad resa till just Hurghada när min amma hastigt gick bort för snart 11 år sedan. Sen dess har jag haft en taskig magkänsla för just Egypten och vi har aldrig tänkt åka dit....men med dina underbara bilder så kanske vi tänker om:-)
Tack för din inspiration.
Kram Bittan

Nette Cecilia sa...

Spännande resa du haft,men den där som heter värme,kan känna hur tungt det blir att andas.Kram Nette

lyckobo sa...

Wow vilka bilder du tagit, skickligt! Ser underbart ut, men har hört att maten är mindre underbar? Har inte kunnat kommentera på länge, först nu syns ett fält för kommentarer.. de tidigare är ännu utan sådant fält... Ha det bra!

Louise sa...

Vad ni fått se och uppleva mycket nytt och annorlunda och det är det bästa med att resa tycker jag :) Fina, skarpa bilder!!

Vform sa...

Ofattbart att se så mycket som ni gjort!
Vi kan bara fantisera utifrån bilderna!
Men tack för visningen, verkligen fantastiskt :)
Nu kan jag kommentera igen ...

Ha en fin helg!

Min plats i solen sa...

Hej Gugi!

Vilka underbara bilder och vilken resa! :) Det är härligt att läsa om era äventyr och se de fina bilderna samtidigt. Visa du precis så många bilder du vill. Det är bara roligt att se. :)

Sköt om dig!

Kram Lotta

Vardagens guldkorn sa...

Å vilken underbar resa du varit med om. Det ser VÄLDIGT lockande ut nu i höstrusket, precis rätt tid att åka i väg. Superfina bilder!
Kram Linda

Lyckoslanten sa...

Vilken intressant läsning! Det låter som en fantastisk resa på många sätt! Ha en skön helg! ♥

alegni sa...

sanslöst fina bilder, gugi. jag är säker på att dina bilder slår er officiella resefotografs bilder med hästlängder! min morbror och hans fru var med på samma resa :)

Livet på Vestergård sa...

Vilken resa! Otroligt fina bilder. Nästan så att man känner atmosfären, ljuden och lukterna .
Nu kan man kommentera som vanligt igen också :)
Ha en fin fredag! Kram Kicki

Lycka är ~ Onnea on sa...

Igen så trevligt att få se dina fina bilder. Av en som inte rest nåt är det intressant att se hur det är på andra ställen.
~marita~

Vintage sa...

Det ser super mysigt ut!Tack för att du visar bilder. Ha en underbar helg...Kramar Susanne

Mrs. Zantstorm sa...

Jättefina bilder, resan låter fantastiskt!

Livet på Vestergård sa...

Så jättefina bilder! Det gick inte att kommentera ditt senaste inlägg så jag gör det här i stället.
Kram Kicki

StrandviksVillan sa...

Tänkte skriva detsamma som de tidigare här påpekat, om kommenteringen....

Fantastiska bilder från er resa!!

Växthusrestaurangen har jag bara besökt en gång, men visst var det såååå god mat där! Vi ska kanske dit på personaljulfest i januari.

Jättefint kort du hade gjort till Laura!

Livet på Vestergård sa...

Det här inlägget kan jag kommentera men inte de övriga. Hur som helst stort Grattis till din fina vinst!
Kram Kicki

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Oj vad jag har missat mycket här! Sååå fina bilder från er semester! Vilket äventyr!

Vilken söt tjej i fina dopklänningen. Gillar namnet!

Grattis till din senaste vinst. De är så söta strutarna! Såg ditt namn hos Fyra Årstider och undrade om vi skulle få se det här ;)

Tack för dina hälsningar.
Kram Sanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...