onsdag 3 november 2010

Dröm eller verklighet?


Här kommer en famn full med hälsningar till er som kikar in här!! Vi har tillbringat en vecka i Egyptens varma och soliga klimat långt borta från civilisationen ( läs: bloggvärlden).... ;O) När tillfället gavs att åka dit med direktflyg från hemstaden var det bara att hoppa på... Min dotter frågade flera gånger första dagen: Mamma, är det här en dröm eller är det på riktigt, säg? Hon har aldrig tidigare flugit så det är ett bra tag sedan vi har varit på någon resa ute i världen.

Vårt hotell hade all inclusive-rättigheter och det var ett väldigt bra alternativ. Allt betalt i förväg så det var bara att äta och dricka så mycket man ville inne på hotellområdet. Där fanns två stora restauranger och en bar. Poolerna var till antalet fyra stycken.

Vi bodde i fina små parhus. Vårt rum var på bottenvåningen med uteterrass så det gick att kila ned till poolen strax utanför.

Första dagen efter att vi hade anlänt väntade en stadstur runt i staden Hurghada som ligger vid Röda Havet. Vi såg en hel del under färden som tog ca 4-5 timmar. Vi besökte marinan, hamnområdet, akvariet där vi såg massor med fina fiskar, en moskee och en kyrka, drack Hibiscuste på ett lokalt cafe och besökte ett shoppingcentrum.

Något som fascinerade många var att iaktta bygget av en stor kyrka. Bredvid kyrkan som vi besökte byggdes en ny som skulle bli Hurghadas största. Otroligt att bygget gjordes för hand på forntida sätt. Inga hjälmar och andra säkerhetsföreskrifter!

Byggarbetarna gick barfota i bråten och bar cementsäckarna på axeln utan att hålla i. I Hurghada byggdes det flitigt och det fanns många, många byggen halvfärdiga i väntan på mera pengar.

Dofterna, värmen och atmosfären fängslade oss. Kontrasten mellan rikt och fattigt var enorm. Ibland fick man känslan att det var i sagornas värld för att i nästa gatuhörn mötas av den verklighet som de flesta lever i detta land.

Det kommer mera om resan i nästa inlägg så ha det bra till dess! Ps. Jag har på känn att jag har mycket att ta ifatt inne hos er, kära bloggvänner... men jag kikar in till er så fort jag hinner ;O)


10 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Åh, du var med på den resan! Jag har nära bekanta/vänner som tog den möjligheten också. Egypten är ett framtida resemål, blott att det är ok med maten. Ni hade säkert tur med den och slapp besvär med magen! Härliga bilder! ♥

C. Tvillingmamma sa...

Oh så gott...va underbart. Lite avundsjuk blir jag :) KRAM

Creative Momone sa...

Så sköönt det låter, och ser ut, att ha varit. Ja att arbeta barfota inom byggbranschen är ju kanske inte så lyckat, såå långt från oss bor de ju ändå inte!! Ja visst bor vi i olika världar, och efter ett besök i ett annat land känns det nog skönt att få komma hem till sin lilla värld. Som vanligt har du fina bilder att visa oss. :)
Marianne

Nette Cecilia sa...

Jag funderade igår vart du tagit vägen ,nu ser jag att du har varit i paradiset,ja det gäller nog att knipa sig i armen o säga att det är sant när man får fara ut i världen o se hur andra har det både bra o dåligt,ser framemot mera bilder,kram Nette

Louise sa...

Ah det är där du hållit hus :) Härligt med sol och värme just nu!!

Bittan sa...

Åhhhhhh va härligt det såg ut. Väntar på mera :-)
Kram Bittan

Mina dagar sa...

Men vilket sammanträffande jag menar här tittar jag in till dig för första gången och då skriver du om Egypten som jag går och funderar på om jag och dottern ska åka till. Du verkar ju nöjd iaf. Vilket bolag åkte ni med och vad heter hotellet som verkar bra! Om du vill så svara hos mig i kommentar eller till min mail. Inget tvång!!!
Jag ska kika runt här hos dig nu!
Må så gott!
Kram Eva

catarinah sa...

Så intressant, det måste vara ett fascinerande land. Har saknat dina inlägg....Hoppas du kan skämma bort oss med en post om dagen nu!
Du måste ju ha tagit så många fina bilder i din stil som är så bra.
Kram!

Lycka är ~ Onnea on sa...

ooh så vackra bilder du visar!!
~marita~

StrandviksVillan sa...

Ser härligt ut!
Själv har jag aldrig varit utanför Norden... Kanske en dag är det min tur ;)
Säkert skönt att ha laddat med lite solsken inför den mörka vintern.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...