torsdag 11 november 2010

Planeringsdags


Hej på er! Det är dags att börja ta sig en funderare på hur man vill att årets pepparkakshus ska se ut ;O) Ifjol ritade jag upp en egen modell och köpte pepparkaksdeg ( som är stark och lagom hård) Jag ville ha en liten "mormorsstuga"...

Jag har en julgumma som är flitig med julbaket och julgubben skottar alltid in en massa juläpplen i stugan.

Ett måste är godisbordet till jul där tomtemor och tomtefar övervakar alla godisskålar från sitt lilla krypin. Tidigare har jag köpt färdiga pepparkakshus som bara har varit att sätta ihop. Men de är litet tråkiga i modellen, vanligen avlånga och klumpiga som ett fähus. Här kommer ett avslöjande också; faktiskt första gången som jag använde mig av smält socker i sammanfogningen ifjol! Annars har det gått åt en hel del lim för att få husen och hålla ihop. Jo, ni läser rätt...*fniss* Nöden har ingen lag! Fast nu har jag kommit underfund med att det är sååå mycket roligare att man faktiskt kan äta upp det efter jul så den här ändringen lär nog fortgå!

I stugan är det extra mysigt att låta ett litet batteriljus att brinna.

Jag blir faktiskt inte klok på vad som strulat till inläggen på vissa datorer. Litet svårt att greppa just nu men kanske det löser sig så småningom. Har ingen sett något liknande problem ute i bloggvärlden?

Imorgon kväll ska jag på julfest nr 2 långt ute i skärgården! Ha det gott vänner och njut av kvällen!


8 kommentarer:

Bittan sa...

Å du påstår att jag har julenergi haha :-) Pepparkakshus gav jag upp att göra för många år sedan.Det tar för lång tid.
Gör bara snabbpyssel o fuskar en hel del numera.
Idag har jag köpt hyacinter o satt upp en massa småjulbelysningar. Inget avancerat här inte.
ha så kul på julfesten .
Kram Bittan

Creative Momone sa...

Vilket fint pepparkakshus, det är ju ett måste till julen!! Mina barn är stora, men deras mamma är nog så pass barnslig att det troligen blir ett pepparkakshus i år också. Pilligt och mycket jobb, jo, men sen har man ju glädje av det så länge. Lycka till med årets hus, vi väntar naturligtvis på bilder småningom.
Trevlig julfestkväll får jag också önska dig!
Marianne ♥

Livet på Vestergård sa...

Jag klurar också lite på vad det ska bli för modell på årets pepparkakshus. Man vill ju förnya sig lite från år till år :)
Fina granar du har bredvid huset!
Kram Kicki

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag letade kommentarsfält förut, jag kommer bara in om någon skrivit före mig. Vet en tjej som fick precis samma krångel som du har nu, Linda/Årstidens bästa.
Det var ett otroligt fint pepparkakshus, så duktig du är på och sätta ihop och dekorera.
Kramar
AnnaMaria

Sanna - My Blueberry House sa...

Hejsan!

Jättesött hus - i dubbel bemärkelse förstås ;) Så duktig du är som ritar egna. Jag använder den färdiga men jag håller med - den är tråkig! Men du! Lim istället för socker... nu fick ju jag ett tips hihi!

Ha så kul på julfesten!

Kram Sanna

alegni sa...

problemet kvarstår, men nu när man vet hur man ska göra för att kommentera, är det lugnt :)
jättefin stuga! jag har lite lagat någon på många år, just för att jag tröttnade på de där färdiga byggsatserna och har varit för lat för att designa en själv.

Lyckoslanten sa...

Oj, det är längesedan jag gjorde pepparkakshus med sönerna. Nu uppskattas blott och bart huvudrätter och jag är glad om jag får mig en titt på pepparkakshus här hos dig! Ha en skön helg! ♥

Louise sa...

Jättefin stuga!! Bakade ett också ifjol men det blev stort och klumpigt... Använde också limpistol hihi...ha ett skönt veckoslut! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...