lördag 6 november 2010

Båttur till Paradiset


Hejsan igen! En av dagarna tog vi en båttur på Röda Havet med sikte mot paradisön, Paradise Island eller Giftun som den också kallas. På vägen dit såg vi flera delfiner i havet ;O)


Ett underbart ställe där vi fick sola och bada i en timme.

Vattnet var varmt och kristallklart. Sanden på stranden bestod av malda snäckskal i små, små korn. Rena rama paradiset!

Vi gjorde två stopp för snorkling vid korallrev. Massor av färggranna fiskar och korallernas skiftande färger. Ute till havs åt vi god båtlunch bestående av bl a fisk och krabbor. Jag smakade för första gången i mitt liv på krabba och den var supergod!

Efter en heldag till sjöss återvände båten till hamnen i solnedgången. Mycket lyckad dag! Besättningen på båten var jättevänliga och kompisar med alla. De underhöll och berättade från morgon till kväll.

Souvenirförsäljarna var ett kapitel för sig. Det slog gnistor runt mig ett x antal gånger faktiskt. Så för oss blev det ingen direkt shopping. Souvenirgrejer är inte min grej heller så det kvittar men det skulle förstås ha varit kul att bara kolla saker och ting.

Boulevarden med butiker, hotell och restauranger var närmare tio kilometer lång men det var helt omöjligt att röra sig ifred för alla efterhängsna försäljare ;O( Det sägs, att överlever man bara försäljarna så kommer man att äääälska det här landet livet ut!!

Och visst, vi upplevde en massa, egyptierna är gästvänliga och leende och skojfriska. Verkligen ett minne för livet!

Idag ska vi på dopfest. Ha en riktigt skön allhelgonahelg vänner!


4 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Kristallklart vatten, så härligt! Det var verkligen en sagolik tur det där! Tack för guidningen! Dopfest låter positivt! jag ska på middag med släkten! Ha det gott! ♥

Min plats i solen sa...

Vilka ljuvliga bilder! Som tagna ur vilken resekatalog som helst. Du är verkligen fantastisk med kameran Gugi! :)

Kram Lotta

catarinah sa...

Har för första gången fått lust att resa till Egypten! Ha en bra söndag....:)

Nette Cecilia sa...

Paradisön verkar göra skäl för namnet ,ha en bra dag Nette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...