måndag 5 april 2010

ÄggömmaSå var denna påsk slut och alla ägg får städas undan för den här gången... Jag har en hel del målade eller vaxade ägg som har blivit samlade under årens lopp, men de klarar sig fint om de förvaras i ett skåp så att inte solen kan bleka dem.


Jag har brukat vaxa ägg med min dotter tidigare påskar men i år har vi inte gjort det. Färgerna borde förnyas. Sedan är det litet jobbigt att blåsa ur ägg... (pust). Det borde göras varje gång man ska baka så skulle det lagras en hel del till följande påsk. Jag brukar ha äggen i en stor skål men i år flyttade jag dem till det lilla växthuset. Det funkade riktigt bra!På påsklördagen var jag in via ett loppis som hastigast. Gissa om jag blev GLAD när jag fyndade fyra stycken fina glasägg där!?! Yes! Yes! Kotten på bilden härstammar från Franska Rivieran dit min svärfar var i höstas och hade med den hem till oss. Den är jättestor, ca 15 cm i diameter. Jag gillar den mycket, tycker att den blir speciellt fin på bilder ;o)

Ha en fin vecka!


1 kommentar:

Livet på Vestergård sa...

Så många fina ägg! I dag städade jag bort det lilla påskpynt jag haft.Man tröttnar efter en tid och nu vill jag tänka vår i stället. Ha en skön tisdagkväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...