måndag 12 april 2010

Trädgårdsmässan del 1
Nu kan gärna våren komma med stormsteg då jag har varit och hämtat inspiration på årets trädgårdsmässa i Åbo ;=) Åbo ligger ganska långt söderut från vårt hem så där var våren långt på väg. Ingen snö fanns kvar och t.o.m åkrarna såg torra ut.


Mässans "vill ha" -pryl var dessa bänkfötter av smide som man kan sätta fast på en planka för att ordna till en sittbänk... Snyggt!


Här fanns en hel del att titta på; allt ifrån olika växter, växthusmodeller och försäljning av allehanda ting. Magnoliaträd fanns t ex till salu... Så fina! Och doften var helt underbar! Tyvärr klarar nog inte ett sådant träd vårt klimat men kanske det skulle gå att förvara i växthus eller uterum?


Olika rötter och lökar hade stor åtgång. Själv köpte jag inga för det kändes ändå som om det är för tidigt eftersom vår gård ännu är täckt med ca 15 cm snö.
Mässområdet bestod av 4 st stora hallar så det kändes i fötterna innan man hade gått runt överallt.


Det var en njutning att se blommande äppelträd och körsbärsträd!Jag återkommer med mera bilder från mässan i nästa inlägg! Till dess ha en fin dag!2 kommentarer:

Karin Lindström sa...

Hej Gugi!

Åh, har du också varit på mässa. Vilka ljuvliga bilder, tänk att jag kan inte se mig mätt på vårblommande träd och växter;) När jag var på mässan hade den redan varit i några dagar så alla magnolior slokade tyvärr. Det var väl alldeles för varmt där inne för dem.

Det var de smartaste bänkfötterna jag sett. Var det ett finskt företag som hade dem? Jag har inte sett dem i Sverige alls, men vilken toppen idé! Kommer du ihåg får du jättegärna höra av dig till mig!

Ha nu en fortsatt bra vecka. Jag skickar lite mer sol och värme så snön smälter fort;)

Kramar
Karin

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken fin mässa du varit på, dom bänkfötterna var toppen. Så härligt och gå runt och titta, och doften av alla blommor. Vår granne har ett vitt Magnoliaträd, helt sagolikt vackert när det blommar.
Ha en fin dag
Kramar
AnnaMaria

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...