fredag 8 juli 2011

Blå skönhet


Vi har alldeles nyss prövat grilla på våran nya gasgrill och det lyckades över förväntan ;O) Så skönt att stekytan är mycket större så att det går att få matportionerna varma direkt från grillen... Ute är det lika varmt som i bastun. Svetten rinner utan att behöva göra någonting. På förmiddagen var jag iaf i gång med litet målningsprojekt som jag visar en annan gång... 


En vacker juvel (blå bergsvallmo) blommar för närvarande i min trädgård. Det är lycka när de skrynkliga himmelsblå bladen vecklar ut sig i solskenet!


Jag har bara en endaste blomma, men den stortrivs och jag har väntat på att den skulle fröa av sig i många år redan. Jag tänker skaffa mig flera för de är verkligen en fröjd för ögat och sticker ut i rabatten!

Dottern var i bakartagen häromdagen och vad passar inte bättre än en cupcake till fredagsmyset ;O) Min man började sin semester nu också. Imorgon och troligen redan i natt blir det med all säkerhet åska. Om vädret inte sätter stopp blir det en utflykt imorgon för vår del...


Ha en fin helg!


Soliga sommarkramar  Gugi

9 kommentarer:

Bittan sa...

Förstår att du vill ha fler såna blåa blommor.... de var verkligen BLÅ !!!
Du får se till att blåsa iväg lite frö till mej oxå.

Varenda blogg jag går in på från söder till norr , öster t väster och Finland så skriver alla hur fint väder det är....här är det regnigtoch grått,
grått,grått men i a f skapligt varmt. Har varit så hela veckan . idag firar jag att det bara är 6 veckor kvar att jobba innan semestern....då ska vi ha fint :-)
Kram Bittan

STENLYCKA sa...

Åhhh...vad avundsjuk jag blir på din vackra bergsvallmo, tycker de är så vackra, har tänkt köpa en planta varje år men än har jag inte trott mig om att jag klara av den.
Har ni så varmt , det har vi också haft idag men ikväll har vi fått regn så nu har det blivit lite friskare luft.
Önskar dig en fin helg!
Kram Raina

Lyckoslanten sa...

Ja vilken juvel denna blåa vallmo är! otroligt vacker! Jag får ännu vänta på mannens semester några dagar. Och er går det ingen nöd på som har en bagare i huset!
Gillar inte åska, men visst har det varit klibbigt väder idag!
Ha en skön utflykt. ♥

Lycka är ~ Onnea on sa...

Så vacker blå färg. Hoppas den fröar av sig och du får fler nästa år.
~marita~

Unknown sa...

Den är så fin, och inte så lätt att odla.
Jag har en som återkommer varje år. De övriga har dött, så den är väldigt kräsen var den vill stå.
Att sätta frön är en procedur, de ska frysas, in i kylen... kommer inte riktigt ihåg, men knepigt är det.

Så fina cupcake, ögonfröjd.

Kram Maggan
http://www.vindsromantik.blogspot.com/

Livet på Vestergård sa...

Det var verkligen en riktig skönhet din blå bergsvallmo. Hoppas att du får fler av samma sort.
Ha en trevlig utflykt!
Kram Kicki

Nette Cecilia sa...

Den blå vallmon är jättevacker hade en för ett antal år sedan hade den i många år men den fröade aldrig så det kom mera plantor ,den frös bort en vinter när det var lite snö,nu är det nog alldeles för varmt ,här i skärgåren håller vi på att lägga nytt innertak ,lite svalare inne ,kramis Nette

C. Tvillingmamma sa...

Otroligt vacker!

Bea sa...

Ljuva Bergvallmon och den kommer att bli min nästa satsning. Blev helt betagen av blomman och den lila varianten, då jag besökte en öppen trädgård i veckan - underbart vackert vad riktiga trädgårdsentusiaster presterar!

Här har ett rejält åskväder passerat idag och det var inget vidare!

Kram /Bea

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...