måndag 4 juli 2011

Fel tid på fel plats


Idag har jag haft en riktig lååång sovmorgon... Skönt att njuta av fin sömn en måndagsmorgon! Vi kom hem väldigt sent igår kväll från vår söndagsutflykt till det här stället (motsvarar Ullared i Sverige). Helt ex tempore for vi iväg igår sent på eftermiddagen och kom fram knappt två timmar innan stängningsdags. Nytt rekord vad gäller shoppingtid på det här stället ;O) Huvudorsaken var att åka dit och köpa en gasgrill som för tillfället såldes väldigt billigt. Vi visste inte om det fanns några exemplar kvar och inte heller gick det att få tag på någon per telefon som skulle ha kunnat berätta om de var slutsålda eller inte... Till vår stora förvåning fanns det några stycken kvar!! Två nya kuddar för en billig peng till soffan satt inte heller helt fel plus några andra småsaker...

Klockan 18 var det stängningsdags och vi räknade med att vi skulle vara hemma två timmar senare men ödet ville annorlunda... Vi var vrålhungriga och började hemfärden med en avstickare hit. Smockfullt med folk och köerna kröp fram. Min man och jag valde varsin fish&chips från den närliggande hamburgerbaren medan dottern önskade sig en barnportion med lövbiff och pommesfrites. I kassan sa de att det var kö på matportionerna så det kunde ta en stund... Men inte kunde vi tro att det skulle ta närmare två timmar innan maten serverades!!! Verkligen synd om dottern som fick vänta sååå läääänge på sin portion medan min man och jag fick vår mat relativt snabbt. Modet sjönk för varje minut som gick och då folk som hade kommit efter oss började få sin mat visste vi att något var på tok... Högst antagligen hade beställningen slarvats bort men till slut gottgjordes det med en gratis portion och min man och jag fick hämta kaffe och fikabröd gratis också.  Snacka om fel tid på fel plats men värre saker kunde ju ha hänt förstås! 


Årets hjortronskörd håller på och mognar i skogen. De allra finaste och godaste bär jag kan tänka mig...

Jag hade med mig min gamla, lilla pocketkamera till skogen och tog några bilder i lördags. I skogen trivs jag men vandrar ogärna ensam. Rädslan för björn och varg är alltför stor... Sedan saknar jag totalt lokalsinne så om någon skulle förirra sig där så är det nog jag... ;O)


Jag måste in till stan en runda idag men annars tänker jag göra så litet som möjligt... dvs. ha en riktig slappardag!

Ha en fin dag!

9 kommentarer:

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Låter som en välbehövlig sovmorgon efter er lååånga utflykt. Vilken tur att grillen fanns kvar när ni åkt så långt! Vi är lite kluvna gällande gasgrill, är det bra? Säkert?

Men fy så tråkigt när man får vänta så länge på maten. Stackars dottern. Vet inte om jag hade varit så nådig om jag väntat i två timmar...hm, då hade de fått gottgöra mig ordentligt ;)

Ha en skön slappardag!

Kram Sanna

Lyckoslanten sa...

Det var verkligen en spontanutryckning i jakt på gasgrill! Ja allt kan ju inte alltid gå spikrakt och väldigt irriterande att vänta så länge. Nåja, tur på sovmorgonen!
Hjortron är verkligen skogens guld! Vackra och goda och bra motion får man på mossen! Ha en skön slappardag! ♥

Så Vitt Jag Vet sa...

Ja det var ju utryckning... Till Tuuri har jag aldrig varit... Dottern har tjatat om en gasgrill, men jag vet inte var den skulle få stå...
Men det var ju slött med maten.. Tur att ni fick i alla fall!
Kraam
Sanne

Bea sa...

Jag ler vid läsningen...för vi var nämligen till samma plats (i fredags) och maken hade sett att det fanns ett parti av röjsågar som var i hans ögon förmånliga. På kort tid bestämde vi oss och två minuter över öppningsklockslaget var vi på plats, MEN, produkten var slut redan dagen före!!! En ngt besviken man hade varit nöjd att åka den över två timmars resan direkt hem igen :)
Nåväl, vi shoppade i flera timmar ändå och åkte hem väldigt nöjda trots allt!
Men dagen var inte slut då ännu, väl hemma sökte jag en av mina påsar och kan man tänka sig, den blev kvarglömd på café !! Katastrof tänkte jag, men vi sökte ett kontaktnummer på nätet och det fanns faktiskt, ringer och undrar om den ev hade tillvaratagits och det hade den!
Nu väntar jag dock på ett paket :)
Jag kan instämma, fel tid på fel plats!
Må gott! /Bea

Louise sa...

Ni hade tur då det fanns grillar kvar /otur med maten!! Hjortronen ser läckra ut. Du kommer väl med något smaskigt hjortronrecept i något skede?? ;)

En vacker vardag sa...

Kuddarna var ju ett fint bonus på den resan! Tänk att man kan hitta så fina kuddar i byaffären. Usch vad tråkigt med maten!

Hoppas veckan fortsätter med flera sköna sovmornar! Kram

lyckobo sa...

Kul med en extempore-utflykt, de BRUKAR ju vara de bästa ;). Synd att dottern hamnade att vänta på maten, själv blir jag arg och irriterad om jag e hungrig.. Söta kuddar, och hjortronen ser mumsiga ut! Skönt med skogspromenader, men jag är som du, noll koll var jag är, och skulle inte gå ensam...
Njut av dina sovmorgnar!

STENLYCKA sa...

Vilken utflykt! Vackra bilder på skogens guld!
Önskar dig en fin tisdag!
Kram Raina

StrandviksVillan sa...

Härliga skärgårdsbilder i förra inlägget!
En badtunna skulle jag gärna ha.

Till den "bybutiken" var vi senast på sportlovet. Det brukar bli 2-3 besök per år för oss. Fast jag tycker nog det har blivit dyrare där dom senaste åren, tyvärr...
Men jösses, så länge som två timmar skulle vi aldrig väntat på maten! Skulle nog börjat fråga upp redan efter en halvtimme... Jag menar, det stället är ju ändå ingen restaurang där maten ska förberedas särskilt mycket. Ni är tålmodiga och snälla ni ;) Bra att ni blev ersatta åtminstone.

Ha det så bra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...