onsdag 20 juli 2011

Omvandlat till vitt


Hallojsan! Ikväll har jag varit för första gången någonsin på bakluckeloppis!! Några större fynd blev det inte den här gången förutom några dvd-filmer att titta på ifall regnet börjar ösa ned imorgon ;O) För det är vad väderleksprognosen utvisar ett par dagar framöver...


För ett tag sedan ramlade jag över ett litet piano på loppis för fyra euro! Jag såg det genast framför mig att  det skulle bli en fin inredningsdetalj när det väl hade piffats upp med ny färg och text...


Extra bonus är att det faktiskt går att spela på det och klangen är helt bedårande... Jag är inget proffs vad gäller pianospel för det enda jag har lärt mig spela i min barndom är "Blinka, lilla stjärna"... och den minns jag ännu idag ;O)

Pianot är gjort i trä och det målade jag vitt och limmade dit texten "la belle Maison" på franska. Det blev väl ett ordentligt ansikslyft för den prylen? Så jättekul det är att förvandla gamla saker till fräscht vita med enkla medel! Jag har en del på hög som väntar att få sig en omgång med vit färg ;O) Det är allra bäst att måla på sommaren då man kan vara ute förutsatt att det inte regnar eller blåser för hårt förstås...

Tjingeling!

Gugi

6 kommentarer:

En vacker vardag sa...

Vilket fynd för några euro! Jag har också en del "fynd" som väntar på att huset skall bli färdigt så att jag kan börja måla och fixa dem på egen gård. Vilken färg brukar du använda?

Ord & Känsla sa...

Ser att du är igång med målning och det blev ju så bra! Idag har jag köpt ett skåp i mörkt trä. Har inte bestämt mig ännu om jag ska måla det vitt eller inte.

Kram Helena

Nette Cecilia sa...

Du är då skicklig på att förvandla allt.hade tänkt mig på auktion imorgon men tittade just på vädret ser inte så lovande ut.just nu är det plattvatten o vacker solnedgång här igen ,det är bara så vackert ,kramis Nette

Lyckoslanten sa...

Trevligt att se bilder från Gammelstaden i förra inlägget. Vi var där för några år sedan. Men kära hjärtanes så du har förvandlat pianot. Den där konsten klarar inte jag av - tror jag!
Ha en fin dag! ♥

Louise sa...

Jo ett verkligt ansiktslyft!! Snyggt resultat!

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Vilket gulligt piano. Blev jättefint efter din omvandling. Loppisar och auktioner avlöser varandra och det är sååå kul! Det blir inte alltid något köp men, det är roligt att bara gå runt och titta på allt. Nu ska jag på en megastor auktion på söndag som jag ser fram emot, tjoho! :)

Vädret är ju helt opålitligt. Man får försöka hitta på nåt iallafall - eller ta tillfället i akt och köra ett film-maraton ;)

Ha det bra!
Kram Sanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...