lördag 13 augusti 2011

Marknadsdags


Min dag började med ett besök på 1700-tals marknaden i Storkyro vid natursköna Kyrö älv. I bästa marknadsvädret var det både trivsamt och njutbart att vandra omkring på området. Och massor av härliga hantverk och produkter fanns det att köpa!


Den venezianske narren underhöll och gick runt bland marknadsbesökarna.I år fanns kavalleriet med ;O)  Tälten var resta och striderna på fältet skulle snart börja...
Damerna höll sig till sykonsten medan männen smidde stridsplaner.Marknadstånden är riktigt gammeldags. Känslan av att befinna sig flera år tillbaka i tiden är väldigt påtagande. Många barn har gammeldagskläder på sig precis som alla försäljare och övrig personal på området.Denna unga tjej fick vackert sitta av sitt straff medan vi andra roade oss på marknaden.Officeren samlade ihop sin trupp på fältet.


 
 Sedan ljöd skotten och kanonkulan flög iväg. Vid första smällen var jag inte alls beredd på att det skulle vara en så hård smäll så jag fick inte ens en bild knäppt(!) Fingret stelnade på avtryckaren (fniss) Men andra gången lyckades jag bättre...;O)

Vi åt köttsoppa i restaurangen med kaffe och drömtårta till efterrätt. Riktigt läckert! Marknaden fortsätter ännu imorgon. Om du har möjlighet att besöka den ska du absolut göra det! Det går helt enkelt inte att bli besviken! 


Jag skulle ha god lust att åka tillbaka imorgon redan. Så bra är den!!

Njut av dagen!

Gugi

8 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Tänk att den där marknaden har jag ännu inte besökt. Den ser verkligen ut att vara värd att besökas.
Ha en skön söndag !

STENLYCKA sa...

Vilken marknad, förstår att du tyckte det var trevligt.
önskar dig en fin söndag!
Kram Raina

Nilla Q sa...

Vilken underbar marknad:) Och jättefina bilder!

Kram Pernilla

Lyckoslanten sa...

Oj, det där verkar vara en riktigt fin upplevelse och den där har jag nog missat! Som vanligt har du fångat evenemanget superbra! Tack för att du delade med dig! ♥

Ninne sa...

Förstår att du trivdes. ALLT verkar så riktigt.. Tack för besöket..
ÅH du!!! ta bort din fina headerbild,, MAN BLIR BARA SÅÅÅ SUGEN -- snålvattnet rinner- o mina månads smultron är inte så fina i år, de har fått lite mycket regn..
Kram Ninne

Unknown sa...

vilka fina bilder från en äkert härlig medeltida marknad. om de där soldaterna är från oravais nånting så har jag sett dem på forneldarnas natt i rosala för många år sedan!
då första skotten brann av började alla hundar yla och hundägare rusade bort från platsen där de uppträdde =) så skarpa var smällarna...
trevlig söndag
susanne

Så Vitt Jag Vet sa...

Det var som att bläddra i en bok med en trevlig berättelse..
Skoj att få ta del av olika händelser !Trevliga foton som vanligt !
Kraam
Sanne

alegni sa...

vad kulturella ni har varit den senaste veckan! av alla tre evenemang har jag bara upplevt den mittersta. jag vet inte om jag blivit kräsen på gamla dar, men jag tycker det är lite dålig variation på programpunkterna från år till år. tror vi skippar jippot nästa år, så kanske det känns intressantare året därpå...
kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...