fredag 12 augusti 2011

Sett och hört på stan


Hej bloggvänner! Igår kväll var det dags för den årligen återkommande folkfesten på stadens alla gator, torg och innergårdar. En kväll  som är oförglömligt speciell och stadens invånare med omnejd söker sig ut för att träffas och njuta av kulturella evenemang och upplevelser.

Affärerna håller öppet för nattshopping och marknadsstånd finns litet här och där. Cafeerna flyttar ut i det gröna. Korv grillas och våfflor steks i tält.


Det går inte att förutspå vad som överraskar i nästa gatuhörn.... Allt kan hända en kväll som denna. Igen visade sig vädrets makter på den bättre sidan och det blev en varm och solig kväll till all lycka!


Aktiviteter ordnas från tidig dag till sen natt både för stora och små. Överallt i staden händer det saker och det är rent av omöjligt att hinna se och uppleva allt. 


 Precis som ifjol valde vi att gå till stranden och se fallskärmshopparna landa i vattenbrynet. Väldigt mäktigt att se när de med stor precision och hög fart landar en efter en på nästan samma plats...


Sedan gick vi och kollade in gamla, vackra åkdon. Mmm... säger jag bara, så fint glänsande lack och färger på plåtarna!


Musik spelas överallt- på scener, gator, gallerior, affärer och restauranger. En skön blandning från klassiskt till hårdrock. Det är bara att välja och vraka i det stora utbudet. Allsång fanns på flera platser också.Museer och konstutställningar håller nattöppet avgiftsfritt. Folk flanerar från ett ställe till ett annat, träffar bekanta och pratar en stund.

En av kvällens huvudpunkter är sambatåget som går genom staden. Till takt av latinamerikanska toner dansar sambatöserna på lätta steg längs gatorna. De färggranna och vackra dräkterna piggar upp i sensommarkvällen!


Imorgon väntar nya äventyr! Ha det bra!

Gugi

6 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Synd att man nte var i Vasa nu.. Du har fantastiska foton !
Kraam
Sanne

Bea sa...

Visst är Konstens natt en upplevelse på alla sätt och även vi lät oss njuta av konsten :)
ha det gott! /Bea

Lyckoslanten sa...

Men nu ser jag ju att vi var på flera platser samtidigt! Speciellt som på första och sista bilden! Det var en trevlig kväll! ♥

Bittan sa...

Vad roligt med så mycket olika evenemang. tack för att vi fick vara "med" en stund :-)
Ha de så bra .
Kram kram Bittan

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Ni har så roliga aktiviteter och festligheter för er OCH världens bästa loppis av dina fynd att döma ;) Tror jag får ta och flytta dit!

Trevlig helg!
Kram Sanna

Livet på Vestergård sa...

Så fint du lyckats fånga , igen :),alla programpunkter. Det är verkligen en speciell kväll, men i år hoppade jag över den.
Njut av helgen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...