tisdag 3 april 2012

Kronan på verket


Idag intog fantasifulla skapelser skolmiljön... Dottern ville förvandlas till sagofigur hämtad ur berättelsen Narnia...


Hon önskade sig ett diadem i håret. Jag fixade ett till henne på söndagskväll.


Iden fick vi egentligen då vi kollade in nyaste magasinet från Jeanne dArc Living där det skrevs om tiaror och diadem. De riktigt gamla diademen är hutlöst dyra och svåra att få tag på. Enkelt går det att göra ett eget och använda material som ser gammalt ut. 


Jag använde ett hårband av plast som jag virade en smal remsa av vitt lakanstyg runt. Sedan snodde jag in pärlor med hjälp av ståltråd. Ett oanvänt pärlarmband blev länsat på sina vita pärlor... Det var riktigt roligt pysselgöra och diademet fick klart godkänt och uppskattades mycket ;O) En lyckad dag blev det också för skoleleverna!

Ha det så gott!

4 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Härligt foto av dottern din !
Diademet blev ju så otroligt fint...
Kraam
Sanne

♥ Franska Liljan ♥ sa...

Oj så vackert!

Önskas ett shabbat ägg? Titta gärna in :-)

http://franskaliljan.blogspot.se/2012/04/vinn-ett-shabby-chic-paskagg.html

Helena/FRANSKA LILJAN

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Jösses så fiffigt! Vad fint det blev och vilken fin bild på dottern! Kul att inspireras av nåt man sett i en tidning och sen leta i gömmorna och ta vad man har - det bor en MacGyver i dig minsann! ;)

Tack för gratulationerna. Jag har haft en toppenhelg. Nu ska jag kika vidare hos dig för nu ligger jag efter i bloglandia.

Kram Sanna

Nette Cecilia sa...

Tänk så fin hon blev ,en riktig prinsessa .Är hemma idag pga magsjuka igår .så det är att försöka ta sig tillbaka till livet igen ,kram Nette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...