söndag 28 november 2010

Första advent


Tittut på er! Första söndagen i advent... och alla småtomtar har krupit fram ur gömmorna.


 Nu blir det ljus och värme i stugorna... adventstiden är här. Det är en mysig tid  med väntan på julen, festligheter och pyssel. 

Idag har det tänts första ljuset i adventsljusstaken.  Min ljusstake kommer från Pentik och är fylld med nötter... I år dekorerade jag ljusen med siffror också.

En affär på stan bjöd idag på julgröt åt sina kunder. Jultomten var på plats och de som ville fick fotas tillsammans med honom i släden. Jag var in till loppis också och det blev en del fyndat men det återkommer jag till med en annan dag ;O)

Ha nu en riktig skön kväll! Här har vi värmt glöggen och pepparkakorna  smälter i munnen... I kväll har det snöat en stund så nu är marken vit och vacker  igen.                                 
                                                            

14 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Så söta tomtar som kommit fram hos er!
Nu ska jag också njuta av lite glögg.
Kram Kicki

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Här har det också snöat hela dagen, riktigt mycket kom det. Så söta tomtar du har, och det var en väldigt fin tingest dom klättrar på.
Önskar dig en mysig adventskväll
Varm kram
AnnaMaria

lyckobo sa...

Jösses va gulliga småtomtar!!! Adventsstaken var också fin, även om jag tycker att Pentik blivit lite för modern i min smak, så kan man hitta guldkorn ibland!

Skön adventssöndag!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

När jag fick se dina söta tomtar glömde jag svara. Det som hänger på korgen är handledsvärmare från OddMolly, det fiffiga är att man kan ha dom i stövlarna också. Snyggt när det sticker upp en kant.
Kram
AM

Bittan sa...

Va kul !
När får vi se Gugi och tomten eller ska du använda dem till julkorten i år ? För du tog väl tillfället i akt? Inte varje dag man får erbjudande om sånt celebert fotande :-)
Ha en fortsatt mysig 1:a advent.
Kram fr Bittan

Nette Cecilia sa...

Sååå gulliga tomtar du har ,vacker ljusstake också,Kram Nette

En vacker vardag sa...

Det var söta små busiga tomtar som tittade fram här i bloggen! Jag har köpt likadana porslinssiffror, men jag skall inte ha mina till ljusen utan till något helt annat.

Ha det gott! Kram

Louise sa...

Söta små tomtar hemma hos dig :) jag har en likadan adventsljusstake prydd med nötter :)

Vform sa...

Åh, så söta tomtar som tittar fram!
Din adventstake är jättefin med allt det goda den innehåller!
Jag har besökt allsångs-basarkväll i grannbyn! Mysigt!
Trevlig vecka i kylan!

STENLYCKA sa...

Godkväll på dig!
Vilka underbara adventsbilder, tomtarna var så söta.
Här har det snöat i en vecka så vi har massor,massor med snö. Vackert, med vi har stora problem på vägarna eftersom det blåser hela tiden. Skulle åkt till kyrkan idag, tradition första advent, men det var kaos med bilar som satt fast i drivorna.
Hoppas du har lagom med snö.
Önskar dig en fin ny vecka!
Kram Raina

Monica, Blogg Betongkrukan sa...

Hej,
tack för dina ord hos mig. Och svaret är ja jag har gjort de små krukorna själv. Gjöt dem i plastmuggar och sedan så klippte jag textremsor med god jul som jag klistrade dit med decoupage...fyller på med marmorkross runt ljusen så står de stadigt.

Önskar dig en fin vecka.
Hälsningar Monica

Anonym sa...

Härliga adventstid! Vi önskar dig och familjen allt gott i väntan på julen med allt vad det innebär både av stök och pyssel. Här är allt vitt ute också..........
Hälsningar faster B

alegni sa...

vilka söta tomtar ni har boende hos er!
adventsljusstaken är också jättefin, som så mycket annat hemma hos er.
njut av solen idag! kram

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Så fint och mysigt du har gjort till advent. Tomtarna är så söta. Jag har likadana siffror i min adventsljusstake. Här blev det ingen "skyltsöndag" för oss 1:a advent. Ett nytt snöoväder blåste in över oss och skapade kaos hela dan så vi fick hålla oss inne.

Kram Sanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...