tisdag 24 augusti 2010

Äppeltider

Brrr... Här är riktigt kallt ikväll! Ute blåser det rejält och det är mulet och grått. Skymningen börjar lägga sig. Jag kände mig inspirerad av att plocka in litet prydnadsäppel för att dekorera bordet med.

De är gulligt små och söta. Rikligt av den varan finns det också på trädet.

Ett av dom bästa hösttecknen är nog äppelskörden. Tänk, att få kalasa på mumsiga äppelpajer, ugnsäppel och mos...

Vi har fyra stycken äppelträd plus prydnadsäppelträdet. Ett träd som borde vara röd kanel har aldrig någonsin haft en enda frukt (inga blommor för den delen heller). Jag vet inte vad som kan vara fel? Kanske det står på nån vattenåder eller nåt för det växer konstigt också?! Två av äppelträden bär ljusa äppel och de börjar vara mogna nu. Det sista trädet är en vintersort och mognar väldigt sent.

Ha det gott vänner i dessa äppeltider!9 kommentarer:

STENLYCKA sa...

Så vackra höstbilder du bjuder på. Visst, längtar man efter äppelpaj nu. Vi har så mycket mask i våra äpplen i år tyvärr.
Önskar dig en bra onsdag!
Kram Raina

StrandviksVillan sa...

Såååå ljuvliga bilder du alltid visar oss! Jag stannar en liten stund vid varje och njuter :)
Din fågelbur liknar min väldigt mycket, den är en stor favvo för mig att dekorera med och min står också ute just nu på altanen. Kommer nog ändå ta in den till vintern... kan ju börja sakna den annars ;)

Tack för fina inspirerande bilder!

Lyckoslanten sa...

Vackert! Vi har aldrig haft någon lycka med äppelträd här på Lyckoslanten. gissa om vi har försökt... Många sedlar har hamnat hos Plantskolan, men icke. Vi har delvis besök av djur här, små skuttande och klöverprydda! :o)
Ja, i kväll var det kallt, nästan så jag frös om fossingarna! Tack för de vackra bilderna! ♥

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Nej men så söta! Visste inte att det fanns prydnadsäpplen. Fint växthus du har. Ja nu finns det väl ingen återvändo - hösten är här. Det är mysigt att tända ljus och krypa ner under filten och mysa.

Ha en skön kväll,
Sanna

C. Tvillingmamma sa...

Kanonbilder...perfekt balans.

Livet på Vestergård sa...

Så fina bilder! Jag frös riktigt ordentligt i går så i dag blir det mera kläder på. Undrar just om det lönar sig att prova med äppelträd ännu en gång. Jag skulle så gärna ha egna äpplen.
Ha en bra dag! Kram Kicki

alegni sa...

vad fint du dekorerat och fotat igen!
vårt äppelträd ger ingen stor skörd i år och på fyra körsbärsträd har vi haft totalt tre bär. vinbärsbuskarna däremot ger större skörd än vi mäktar med...

Nette Cecilia sa...

Var inte orolig för din röd kanel ,det är det enda trädet vi har kvar av dom som planterades för sådär en 18år sedan .I år är det första året det kommer mer än 10 äpplen så håll ut,vackra bilder,Nette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så gott med så mycket äpplen, vi har tyvärr inte ett enda träd. Bara päron och körsbär. Och vilket vackert litet växthus du hade där.
Kramar
AnnaMaria

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...