lördag 21 augusti 2010

Till minne av marknaden

Som bäst pågår årets upplaga av Juthbackamarknaden. Denna gigantiska loppis som är Finlands största och håller på i 24 timmar. Försäljarna är över 800 stycken och området är hur stort som helst. Klicka här om du vill bekanta dig med marknaden och titta på kartan! Som det sägs på stadens hemsida går det inte att beskriva marknaden utan den måste upplevas!!

Vi åkte dit igår och var där mellan kl. 17-21. I år hann jag inte igenom hela marknadsområdet, så ungefär 1/3 del lämnade osett. Mycket folk, svårt att komma fram till vissa försäljningsstånd. Men en del småsaker följde med hem förstås. Och där fanns mycket som jag hade kunnat tänka mig, en hel del stora saker som stolar, skåp och en Mora-klocka, men det fodrar ju en släpkärra och vi har ju en bit att åka till marknaden ;O(

Två gamla söta kaffekoppar fyndade jag. Den ena är blå och den andra vit. Texten "Till Minne" står skrivet på båda. Förr i tiden var det vanligt att det gavs gåvor som minne av en händelse eller till minne av en person. Jag gillar gamla kaffekoppar så de här är ett kärt minne från årets marknad...

Från början hade jag tänkt kolla in gamla spetslakan och jag fyndade några också med söta spetsar på. Skrivsetet i nysilver var ett riktigt ha-objekt. Jag bara älskar det! Bläckflaskan är gjord av kristall och korken är så ljuvlig! Någongång har en man fått setet på sin 27-årsdag för det står ingraverat. Bläckpennan är ett andrapris från en springtävling.

Ett annat litet fynd jag gjorde är ett par gamla glasögon som jag ville ha till dekoration på skrivbordet. Dom är jättesöta och för mig ser de ut att vara gjorda av guld. Vet inte säkert, men hoppas kan man ju!

Jag köpte glasögonen av en mycket trevlig äldre antikhandlare från Sverige. Pratstunden med honom kommer jag alltid att minnas varje gång jag ser glasögonen ;O) Härligt minne!

Som sagt borde man haft mer tid för att utforska marknaden mer ingående. Tror nog att det behövs dom där 24 timmarna nästa gång (hihi) För min del får jag återigen vänta ett år innan nästa besök. Då får jag väl packa med ficklampan i väskan för att utnyttja tiden maximalt i nattmörkret!?

Morgonen började mindre trevligt... strömmen fattades i åtminstone över en timme hos oss så det blev en låååång väntan på morgonkaffet! Arrgh! Här ska det städas idag för imorgon har jag middagsgäster ända från vårt västra grannland. Det ser jag fram emot!

Ha en fin lördag!


7 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Nu får nog jag lov att boka in Juthbacka redan till nästa år, om det ska bli av!
Härliga fynd. Skrivsetet var riktigt snyggt och glasögonen skulle jag också ha framme som dekoration, om jag ägde några :)
Ha en bra dag tillsammans med gästerna från väster i morgon!
Kram Kicki

Lyckoslanten sa...

Vi har faktiskt besökt Juthbacka några gånger, men i år blev det inte av. Min svåger säljer där, så det borde höra till att hälsa på honom. Han säljer inte vackra koppar och annat vackert (otroligt vackert!) som du har fyndat, utan han säljer westernprylar! :o)
Så fint du har fotograferat dina minnen!
Ha en skön helg! ♥

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Så gulliga koppar du fyndat. Skrivsetet och glasögonen är verkligen söta de också. Ja ibland önskar man att man skulle ha mer tid! Särskilt på sådana viktiga händelser som en marknad ;)

Trevlig helg,
Sanna

StrandviksVillan sa...

Så vackra bilder!!
I fjol var jag för första gången på marknaden, men i år kunde jag inte åka...
Måste nog sikta in mig på det nästa år!

Trevlig helg!

Nette Cecilia sa...

Vackra saker du fyndat,jag fyndade också en del men tiden ville inte räcka till fast vi varit där hela dagen,kram Nette

Annelis hantverk sa...

Men oj så vackra koppar och glasögonen är ju för gulliga! Synd att jag inte kom mig dit i år.
Ha en trevlig helg!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken marknad, det var den största loppis jag hört talas om. Fina saker hittade du, jättesöta koppar. Och skrivstället och glasögonen var jättevackra fynd.
Ha en fin söndag
Kramar
AnnaMaria

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...