onsdag 18 augusti 2010

Lillpigan och busfröet


Hej på er alla! Tack så jättemycket för alla gulliga hälsningar till vår bröllopsdag! Jag tog in några blommor av hösthortensia och satte dem i vas på köksbordet. Det tog inte länge förrän jag fick syn på en liten, liten nyckelpiga som käckt vandrade omkring som på moln... Kameran skulle snabbt fram förstås ;O)

Jag tycker att nästan allt har blommat ut för denna sommar. Torkan, fukten och värmen har tagit ut sin rätt. Några riddarsporrar som står skuggigare än andra växter och hösthortensian är några av få blommor som visar sin färgprakt just nu.

Det var ett tag sedan ni såg skymten av lilla vännen. Nu är hon fri från sin värk igen så det är bus för hela slanten som gäller! Jag håller flitigt på med målningen av soffan och ett annat mindre projekt. Busfröet vill mer än gärna visa att hon är med på ett hörn och trycker sig alltid tätt bredvid och lägger sig på tidningarna som är utplacerade som skydd på golvet.

Ha en fin onsdagskväll!


6 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Gullig liten vän du har,fast nyckelpigor är ju söta också,håller med det där med blommorna ute de är lite ute,kramNette

Lyckoslanten sa...

Ja det ser verkligen ut som om pigan går på moln! Fint om busfröet är vid god vigör nu. Du tycks också ha mycket energi!
Onsdagskväll... men då är det ju snart helg! ♥

Nette Cecilia sa...

Godetsia är en sommarblomma man sår på våren o är ettårig,Nette

StrandviksVillan sa...

Härliga bilder på nyckelpigan, som du skriver ser det ut som den går på moln.
Vilken söt hund, han ser ut som ett kramdjur :)

Jag är riktigt less på min perennrabatt nu, där finns inget som blommar längre. Bara lite höstflox. Borde ge rabatten lite tid nu, skaffa fler perenner och sätta blomlökar tills våren. Men det finns så mycket annat som ska göras också...

Ha det fint!

alegni sa...

alldeles ljuuuvliga bilder på nyckelpigan. du är riktigt duktig med kameran!
vovven går inte av för hackor den heller :)
kram

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Söt vovve ni har. Min dotter skulle bli alldeles tokig om hon fick se den: "Mamma, vi måååste skaffa huuuund!" Tyvärr har vi dragit gränsen vid en kanin ;)

Fin bild du lyckades fånga på nyckelpigan. De är ju så söta. Bra mot bladlöss också har jag hört.

Ha en fin dag,
Sanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...