onsdag 4 augusti 2010

Award


Oh dear, jag har fått äran att erhålla en award från gulliga Sanna med sin finfina blogg My Blueberry House. Bloggen handlar mycket om olika byggprojekt men också en hel del andra godbitar! Kolla, vetja!


En awardmottagare ska uppfylla vissa kriterier:

kopiera in award-bilden i min blogg för att visa att jag fått den.

- tacka och länka till den som nominerade mig.
- nominera sju andra bloggare och länka till dem.
- berätta sju intressanta saker om mig själv.

Jag önskar skicka awarden vidare till alla som inte tidigare har fått någon award! Det finns så många fina och härliga bloggar som inspirerar mig och vars projekt och liv jag får ta del av... Tack för att ni finns!

Ooops...Berätta sju intressanta saker om mig själv... inte så lätt faktiskt. Men här är i alla fall ett försök:

1. Min dyrbaraste skatt jag hade som liten var en ask full med snygga bilder klippta ur gamla veckotidningar. Ingen skulle någonsin kunna ta den ifrån mig! Fortfarande är jag galen i bilder och däri ligger nog intresset att fotografera.

2. Mitt käraste barndomsminne är nog min mormors vind. Där tillbringade jag mycket tid för att utforska de mest vidunderliga saker. Min mormor var en riktig samlare och henne brås jag nog på. När jag går på loppis får jag samma spännande känsla som på hennes vind. Man vet aldrig vad som lurar runt hörnet ;O)

3. När jag var liten drömde jag om att jag skulle jobba på sjukhus i London ( berodde mest på en TV-serie från ett engelskt sjukhus) när jag blev stor. Min pappa var till London när jag var liten och hade med sig en karta därifrån. Jag förundrades över att det i en enda stad kunde finnas så många sjukhus utmärkta på kartan. Nåväl, äpplet föll inte så långt ifrån... Idag jobbar jag inom vården men i en helt annan stad och land!
Fast det var många släktingar som trodde att jag skulle bli konstnär ;O)

4. I min gröna ungdom drömde jag om att bli kläddesigner. Med hjälp av min lärarinna i franska beställde jag ansökningspapper till flera designskolor i Paris. Men ödet ville annorlunda... fast det blev i alla fall en skolresa dit i gymnasiet. Jag tycker fortfarande att franska är det finaste språket i världen men numera har jag glömt allt vad jag en gång lärde mig.

5. Jag har bilat runt hela Kalifornien under en månads tid med två tjejkompisar i början på 90-talet. En vecka var vi också på Hawaii. Mitt livs resa! Jag hann uppleva massor, se otroligt fina platser och träffa underbara människor på denna semester.

6. Jag har vunnit på tre olika lotterier på en och samma dag för nåt år sedan! En kväll fick jag meddelande om att jag vunnit i ett bylotteri, en grillhandske. Kort efteråt kom min man hem och sa att det hade kommit ett telefonsamtal från ett varuhus i stan att jag hade vunnit en vinst, en ryggsäck full med flera kilo godis. Äsch, tänkte jag... varför kunde jag inte vinna biljetterna till popkonserten som jag så gärna ville ha? Följande morgon fick jag telefonsamtal från radiostationen som lottade ut biljetterna till konserten om jag inte hade hört på radion på kvällen att jag hade vunnit två st biljetter! Wow, då trodde jag inte mina öron!

7. Mitt hjärta tar ett extra skutt när jag ser min favoritblomma av alla, vallmo. Jag har alltid drömt om att få se ett vallmofält i verkligheten. Det gick i uppfyllelse förra sommaren när vi bilade i mellersta Sverige. Fortfarande kan jag se fältet när jag blundar! Jag brukade säga att om jag nångång ser ett vallmofält så kommer jag att bänka mig där som tjuren Ferdinand!
I min brudbukett önskade jag vallmoblommor men det var inte det lättaste att få tag på... Men blomsterhandlaren skickade ut bud till alla bilar som åkte land och rike runt och högt uppe i norra Lappland hade en chaufför sett sådana på en gård och hämtade dem till blomsteraffären! Snacka om service! Och bruden var överlycklig!!Må så gott!


3 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Grattis till awarden och trevlig läsning! Det märks att du är konstnärlig, men det är bra att ha den talangen som hobby också.
Ja vallmo, så vackert. Jag såg ett sådant fält på Samos en gång. Bilden finns på näthinnan ännu.
Ha en fin dag! Solen lyser här nu! ♥

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis till awarden, den är du väl värd. Jätteroligt och läsa din lista, det var en bra utmaning.
Ha det gott
Stor kram
AnnaMaria

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Intressant läsning! Många drömmar har man :) Mormors vind fanns det alltid spännande saker på det kommer jag också ihåg. Det måste ha varit ödet som slog in när du vann på lotteri! Bila i Amerika... du förstår att jag är avis nu va?

Ha en bra dag,
Sanna

PS. Rolig skylt. Är det vallmo som skymtar må tro?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...