måndag 9 augusti 2010

Besök på lantgård


Måndag igen då! Det blev ju en hel massa upplevelser för oss senaste veckoslut så jag tänkte ännu visa bilder från ett besök hos ett konstnärspar som har renoverat en äkta österbottnisk bondgård. Kika in här för att se mera härifrån. Stället ligger inte så långt ifrån helgens marknadsplats.

Paret idkar också ett pensionärshem för olika slags djur. De flesta djur strövade fritt omkring på gården. Väldigt populärt utflyktsställe för småbarnsfamiljer.

Här fanns hästar, får, grisar, kalkoner, ankor, höns, kycklingar, kaniner, getter och en åsna.


Fåren med sin tjocka päls hade det svårt i hettan. De tryckte sig mot fähusets stenfot på skuggsidan och bara flämtade...

Lilla lammet... så sött!

Frun i huset är keramiker och herrn målar tavlor.
Ett populärt motiv är tomtar.

Här finns också en gårdsbutik, där man kan handla allt möjligt. Jag köpte en flaska bastutvål med citrondoft. Det borde göra susen för mera uppiggande bastubad ;O)

Må så gott!


6 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Dit skulle jag gärna åka också! Läste ju om det i tidningen. Vilket paradis det måste vara för djuren :)
Kram Kicki

STENLYCKA sa...

Vilka underbara bilder på alla djuren, de ser ut att ha det så gott. Även tomteparet verkar trivas med tillvaron. Skulle vara kul att besöka det härliga ställe någon gång.
Kram och ha det så gott!
Jag snörvlar och nyser har åkt på en ordentlig förkylning efter resan till Danmark.
Kram Raina

StrandviksVillan sa...

Jag läste också nyligen om stället i tidningen. Verkar jättemysigt!
Du har tagit så fina bilder där.

Annelis hantverk sa...

Trevligt ställe denna bondgård! Det är alltid roligt att besöka såna som gör fina hantverk och tomtar gillar ju jag. Fina bilder på alla djuren som verkar ha det så bra.

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Oj här har jag missat en del fina inlägg ser jag. Så kul med gammaldags marknad! Det har vi också en, men i år kunde jag inte gå. Kyrkan är så vacker! Otroligt vad man kunde åstadkomma förr. Historia intresserar mig, tänk om väggar kunde tala. Vilken gullig lantgård! Det ser jättetrevligt ut där. Vilken dröm att kunna starta upp en sådan verksamhet.

Men har ni så varmt? Här regnar det från morgon till kväll... suck! Ska vi byta ett litet tag? ;)

Ha det bra,
Sanna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så synd om fåren med denna värmen ni har, man kan ju tänka sig hur det skulle vara och gå i päls. Hoppas ni får normalare väder snart. Lite avundsjuk är jag, vi har ju mest regn. Jättesöta tomtar, roligt ställe ni var på.
Må gott
Kramar
AnnaMaria

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...