måndag 2 augusti 2010

Väggord och nya gardiner


Halloj på er! Det blev ingen kantarellpaj igår kväll... Det fanns inte en enda svamp i skogen så kruttorrt som det var. Ikväll har däremot regnet öst ned hos oss så kanske mot slutet av veckan går det att göra ett nytt försök ;O)

Istället för att göra paj blev det att sätta upp ett väggord i arbetsrummet. Min nya favoritsyssla(?)... Lätt och enkelt... vips... sitter det där.
Spegeln på väggen är inköpt på inredningsaffär för ett par tre år sedan. Den satt fast på ett golvstativ som skruvades loss för att hänga spegeln direkt på väggen istället. Skönt med en spegel där man kan se sig själv från topp till tå.

Ena kortsidan av rummet är fullt med garderober och mellan tak och skåp har funnits ett område där jag tyckte att ett passande väggord skulle göra sig. Sagt och gjort... Amor Vincit Omnia (kärleken övervinner allt) blev det och visst piggar det upp rummet nu.
I ett varuhus i Sverige köpte jag ett gardinpar på senaste semesterresan dit. Jag är jätteförtjust i dem... De är så fina med spetskant och broderi med samma text som väggordet; Amor Vincit Omnia

Till sist hängde jag en grön krans i fönstret. Nu har rummet blivit annorlunda. Det behövs inte så mycket för att få ett rum att byta skepnad.

Ha en fin vecka!


6 kommentarer:

Lycka är ~ Onnea on sa...

väggord har jag också funderat på men än inte skaffat.
Ser fint ut.
~Marita~

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Gugi,

Jaha då vet jag var du sitter och bloggar ;) Fixar du väggorden själv med målarpenseln eller beställer du dom i stencilform och för över? Det blev jättefint. Håller med - ibland behövs inte så mycket för en förändring!

Ha det bra,
Sanna

Lyckoslanten sa...

Jag har pippi på väggord, men måste hålla tillbaka litet. Små detaljer kan lyfta ett helt rum. Fina gardiner och en likadan tunika pryder min sovrumsdörr! :o) Ha en skön dag! ♥

StrandviksVillan sa...

Så fint!! Jag skulle vilja ha knytbandsgardiner i nåt rum. Och väggord :)
Du skulle bara veta hur det ser ut i vårt arbetsrum... Jag har "flyttat ut" därifrån och därmed avsagt mig städningen.
Nåja, det finns ju en dörr att stänga om bedrövelsen, hihi!

Ha det bra!

Livet på Vestergård sa...

Väggord är verkligen fina.Jag har just beställt mina första :)
Gardinerna är jättefina också. Påminner om dem jag har i vardgsrummet. Spegeln finns hos oss också.Den står i dotterns rum och vi har golvstativet kvar på den.
Kram Kicki

Vardagens guldkorn sa...

Ja det behövs inte så mycket för att förändra ett rum, ganska små medel kan göra mycket =0)
Jag tycker att du har så mysiga ramar runt dina bilder. Vad använder du för bildredigeringsprogram? Är det kompatibelt med Mac? Skulle vilja hitta något som är enkelt att använda och som man kan göra collage i.
Må så gott!
Kram Linda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...