lördag 7 augusti 2010

Gammaldags marknad


Det här veckoslutet är det 1700-tals marknad i en grannkommun, Storkyro. Den hålls bredvid Kyröälvs strand på museumområdet och den gamla stenkyrkan. Vi var där redan på förmiddagen och tillbringade några timmar på marknaden i värsta sommarhettan. Här finns så mycket att göra och se på, bl a alpacka kan man bekanta sig med.

Alla som säljer ska vara klädda i gammeldagskläder och marknadsstånden är oftast gjorda av gammalt material och dekorerade med gamla möbler och kärl. Det är så mysig stämning och det känns verkligen som om man förflyttas tillbaka i tiden några hundra år. Det går att köpa alla möjliga fina hantverk, smycken och gammaldags godis.

Man kan följa med olika arbetsmetoder, åka hästkärra, bekanta sig med de olika byggnaderna på området och äta god lunch.

I år ordnades för barnen dockteater. Musikanter underhöll litet varstans på området.

Jag köpte ett fint fårskinn från årets marknad. Supernöjd! Det var mycket speciellt i färgen och sådana här är ganska sällsynta. Priset var riktigt överkomligt också. Den fina kudden med monogrammet i stolen är ett loppisfynd.

Hoppas ni har haft en fin dag! Idag har värmen varit nästan på gränsen till vad man klarar av... Tur att det finns luftkonditionering i bilen ;O)4 kommentarer:

C. Tvillingmamma sa...

Så härligt,jag älskar när miljöer får en att känna som man är i an annan tid. Härlig upplevelse,och vackra bilder!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Aha, det är hos er ryssvärmen är, här är det mycket svalare. Så fint fårskinn du köpte, och kudden var ett läckert fynd.
Ha en bra söndag
Kramar
AnnaMaria

Livet på Vestergård sa...

Vilken härlig marknad.Där skulle jag gärna varit. Hörde att mina föräldrar hade hittat dit i går.
I går bjöds vi på värme och i dag på åska.
Ha en fin söndag! Kram Kicki

alegni sa...

vad mysigt det ser ut där, och så fin i färgen fårfällen är!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...