Receptet kommer här:
Pistaschbiscotti
50 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
3,25 dl vetemjöl
en nypa salt
2 tsk bakpulver
1,5 dl hackad pistachmandel
2 tsk rivet citronskal
1 ägg
1 msk citronsaft
Rör smör och socker till skum. Blanda de torra ingredienserna. Rör ned blandningen och citronskalet i smörskummet. Rör i ägget och saften till sist och blanda smeten jämn. Forma degen till två stänger på bakplåtspapper och grädda i ugn ca 25 min i 175-gradig ugn. Låt bröden svalna litet och skär med vass kniv ut sneda pinnar. Lägg pinnarna på plåten med snittsidan uppåt. Grädda ytterligare 10 minuter tills pinnarna är spröda. Låt dem svalna. I en lufttät burk håller de sig i flera veckor.
Jag lovar de blir inte långvariga i kakburken! Kram på er! |
9 kommentarer:
Ser smaskigt ut...
Fin header du har fixat... Jätte vackra foton !
Ha det bra !
Kraam
Sanne
Hej Gugi,
Trevlig kund :)
Så gott! Det receptet måste jag prova. Har alltid trott att det är krångligt att baka biscotti, men så verkar det ju inte alls!
Ha en skön kväll.
Kram Sanna
Låter läckert, måste prova - om för annat så för att jag äslakr pistaschnötter :-)
Ha en fin fredagkväll!
kram, Ann-Mari
Tack för receptet dessa måste jag prova att baka.
Kram Cathrine
Mums! Skulle passa bra så här på en fredagseftermiddag :)
Jag har också gjort såna fast med kanel, mandel, hackad choklad...
Ha ett fint veckoslut!
kram, A-C
En fråga vad det gäller pistage mandeln, hette det så eller har du haft pistagenötter, sltade eller osaltade?
Hitta nämligen inte pistage mandel i affären.
//Cathrine
Låter som något för mig som älskar Italiengott!
Hoppas du får en skön fredagskväll! ♥
Det ser riktigt gott ut! Så roligt att prova på nya recept.
Ha en skön fredagkväll! Kram Kicki
Mmmmums! Borde man baka idag? ;)
Skicka en kommentar